‘Autocue’ medicijnen vd paraveterinair

Atjo, Pauline, Fris en Eveline
Neem contact op


Weet jij eigenlijk wel wat er precies in de bijsluiter staat van elk medicijn dat je als paraveterinair aan de balie afgeeft?

Ken jij alle bijwerkingen en waarschuwingen? Een eigenaar verwacht dat wel van jou als je de medicijnen voor zijn huisdier afgeeft. Die mag dat ook van jou verwachten. De eigenaar ziet jou als een adviseur met kennis van zaken.

Natuurlijk, het is lastig om alle bijsluiters goed uit je hoofd te leren. Vaak bevatten bijsluiters teveel informatie om lang te kunnen onthouden, zeker als het gaat om diergeneesmiddelen die niet dagelijks worden voorgeschreven.

Daarom moet in de spreekkamer en aan de balie de bijsluiter van elk medicijn dat wordt voorgeschreven en / of afgegeven standaard op het computerscherm staan. De ‘autocue’ medicijnen voor de paraveterinair moet dus de hele dag aan staan!

De medicijnprofielen van EduVet zijn een soort ‘autocue’. Deze bevatten in beknopte vorm de voor de praktijk meest noodzakelijke informatie over medicijnen. Omdat een profiel kort en overzichtelijk is kunnen we in een enkele oogopslag ons geheugen telkens weer opnieuw opfrissen en de juiste adviezen geven aan de huisdierbezitter. De  paraveterinair aan de balie kan ook nog even een laatste check uitvoeren of de dierenarts zich in alle haast niet vergist heeft bij het berekenen van de dosering of het aantal tabletten.

Omdat je op deze manier telkens weer het profiel leest, leer je spelenderwijs de belangrijkste informatie van de bijsluiter uit je hoofd. En natuurlijk zul je de bijsluiters van de medicijnen die het meest worden voorgeschreven het beste kennen. Je leert dan dus (spelenderwijs) de hardlopers van het assortiment van jouw praktijk kennen als nooit tevoren.

De profielen zijn altijd beschikbaar, niet alleen op het scherm achter de balie en in de spreekkamer, maar ook op jouw tablet of smartphone.

Het medicijnprofiel kan ook geprint worden. Als je de print-out dan met de eigenaar bespreekt en er nog wat waardevolle notities op schrijft – bijvoorbeeld dat je nog eens extra benadrukt dat de eigenaar zich consequent moet houden aan de duur van de kuur (kuur afmaken) en toediening van het medicijn op het juiste tijdstip – dan is de kans groot dat de eigenaar de hand-out bewaart, nog eens naleest en zich eraan houdt.

De medicijnprofielen zijn gemaakt onder supervisie van dierenarts Ton Kamphuis, oud medewerker van Bureau Diergeneesmiddelen.

Er zijn nu circa 700 medicijnprofielen voor gezelschapsdieren ingevoerd. Deze zullen steeds worden aangevuld met nieuwe medicijnen en waar nodig een update krijgen.

Naast de medicijnprofielen bouwen we aan een bestand van ziekteprofielen. Als je iedere maand de nieuwe ziekteprofielen bestudeert, zal het bestand van ziekteprofielen straks een bekend en handig naslagwerk worden, waarin je snel de weg zult kunnen vinden.

Handboek diergeneeskunde-1152x1000-1152x1000

Handboek Diergeneeskunde met Homeopathie bij Honden

Het nieuwe boek van Atjo Westerhuis, Diergeneeskunde Met Homeopathie voor Honden, is een gezamenlijk initiatief van het partnership.
Eveline en Pauline
Neem contact op