Vacature dierenarts

Ben jij onze veterinaire DNA-match?

Een bijzondere uitdaging voor een ervaren dierenarts!

Ons veterinaire DNA …

Zelfstandige Dierenkliniek

EduVet Dierenkliniek locatie Veenendaal is een zelfstandige dierenkliniek die sinds 2018 gehuisvest is één van de drie panden van Prins Petfoods aan de Accustraat in Veenendaal. EduVet Dierenkliniek locatie Veenendaal is geen onderdeel van het familiebedrijf Verkade, eigenaar van Prins Petfoods en EduPet Educatie. De hechte band tussen dierenarts Atjo Westerhuis en het familiebedrijf bestaat al decennialang en heeft geresulteerd in het delen van elkaars expertises op het gebied van diergeneeskunde, voeding en educatie.

Patiëntenzorg en Educatie

Ons focus is primair gericht op patiëntenzorg voor honden en katten. Daarnaast delen wij onze kennis en praktijkervaring op diverse manieren met veterinaire en non-veterinaire professionals op het gebied van diergezondheidszorg onder het label EduVet Veterinary Education Center.

Door intensieve kennisdeling met eigenaren van huisdieren via presentaties, artikelen op onze website (www.eduvet.nl) en tijdens onze consulten, kunnen eigenaren van huisdieren met kennis van zaken meedenken en meebeslissen over de veterinaire zorg van hun huisdieren. 

Back-to-basics

Bij EduVet Dierenkliniek locatie Veenendaal zijn wij op basis van vijftig jaar ervaring er ten volle van overtuigd dat Good Veterinary Practice altijd begint met vakmanschap, passie, empathie, aandacht en zorg voor zowel de dieren als hun eigenaren. Back-to-basics!

Dat houdt in dat we ruim tijd besteden aan elke patiënt en eigenaar, voor een uitgebreide anamnese, klinisch onderzoek, aanvullende diagnostiek, behandeling en nazorg, inclusief persoonlijke gesprekken en follow up. Back-to basics!

Wij richten ons op diergeneeskunde zonder omzettargets, waardoor wij onze aandacht volledig op optimale diergeneeskundige zorg en integriteit kunnen richten. Wij zijn zorgverleners, geen verkopers! Back-to-basics! 

Onze paraveterinairen

Onze gekwalificeerde paraveterinairen worden breed en efficiënt ingezet, zodat de dierenarts ruim voldoende tijd heeft voor zijn of haar kerntaken. Onze paraveterinairen spelen een sleutelrol in de communicatie tussen kliniek en cliënten, in de kliniek, via telefoon, WhatsApp en e-mail. Zij hebben een belangrijke rol bij de chirurgie/anesthesie, laboratorium onderzoek, röntgenologie, veterinaire en bedrijfsmatige administratieve werkzaamheden, inkoop, voorraad beheer en verkoop. 

Second Opinions

Er is veel vraag voor second opinions. Aanleiding is de back-to-the basics aanpak, wat betekent ruim de tijd voor patient en eigenaar, uitgebreide anamnese, ruime ervaring, ruime expertise, differentaties en extra kansen door empirical based diergeneeskunde.

Onvoldoende tijd voor en/of onvoldoende ervaring met het afnemen van een anamnese maakt de kans groter dat er relevante informatie voor de juiste diagnose wordt gemorst. Onvoldoende tijd voor uitleg en follow up zal ook een negatieve impact hebben op de compliance en therapietrouw van de eigenaar. 

Omzettargets

Met targets voor omzet en aantal patiënten per uur bestaat het risico, dat de juiste balans tussen optimale zorg, goed vakmanschap en eerlijk ondernemerschap onder druk komt te staan.

Onze ‘back-to-basics’ aanpak leidt tot wederzijds vertrouwen tussen zorgverlener en eigenaar en daarmee tot meer welzijn voor onze patiënten, verhoogde tevredenheid van hun eigenaren, en groter werkplezier voor ons team. 

Empirical based diergeneeskunde

Bij iedere patiënt stellen we altijd eerst een reguliere ziektediagnose en maken we de balans op van de reguliere behandelingsmogelijkheden, ten aanzien van hun positieve effecten (genezen) en hun negatieve effecten (bijwerkingen).

De zorgvraag in de diergeneeskunde is groter dan wij kunnen invullen met alleen evidence based diergeneeskunde. Wij maken daarom gebruik van empirical based diergeneeskunde, als een reguliere behandeling ontbreekt, geen of onvoldoende effect heeft en/of onacceptabele bijwerkingen heeft. Empirical based behandelingsmogelijkheden zijn onderbouwd door kritische evaluatie van praktijkresultaten. 

Is er een match …?

 • Ervaren dierenarts
  Je bent een praktiserende reguliere dierenarts met ≥ 10-15 jaar ervaring met de patiëntenzorg voor honden en katten.
 • Werk-denkniveau
  Jouw basis voor Good Veterinary Practice is WO. Maar je hebt ook een open mind voor praktisch denken en handelen, waar nodig en zinvol.
 • Missie
  Je bent het met ons eens dat patiëntenzorg back-to-the basics moet zijn. Diergeneeskundige zorg begint altijd met vakmanschap, passie, empathie, aandacht en zorg voor dieren en hun eigenaren.
 • Tijd
  Je vindt het prettig om ruim de tijd te hebben voor een uitgebreide anamnese, onderzoek, (be)handeling, intensieve kennisdeling, follow up en een persoonlijk praatje.
 • Second opinions
  Je hebt voldoende bagage om second opinion patiëntenzorg te doen. Je wilt altijd ‘achter
  de symptomen kijken. Je hebt ruime ervaring met het afnemen van een uitgebreide anamnese, ruime expertise en één of meer differentaties.
 • Contract
  Je gaat akkoord om te starten met een jaarcontract met een proeftijd van 1 maand en met zicht op een vaste aanstelling aansluitend. Afhankelijk van ervaring, ambitie en prestatie kan een vorm van partnership of (gedeeltelijke) overname overwogen worden.
 • Salarisindicatie
  Je gaat in principe akkoord met een salaris conform CAO 2023. NB: Er is ruimte voor onderhandeling op basis van ervaring, ambitie en prestatie.
 • Beschikbaarheid
  Je bent per week op 3 – 4 vaste werkdagen van 8 uur beschikbaar. Incidenteel op andere dagen, indien nodig. Uiteraard in goed overleg.
 • Differentiatie
  Als je nog beschikt over een extra expertise op het gebied van kattengeneeskunde, echoscopie, tandheelkunde en/of chirurgie incl. anesthesie is betekent dat een extra aanbeveling.
 • Persoonlijk
  Behalve de hiervoor genoemde persoonlijke eigenschappen ben jij ook representatief, open-minded, spontaan, gezellig, communicatief, teamplayer en last but-not- least ook ondernemend. 

Interesse?

Neem contact op met onze praktijkmanager: Pauline Westerhuis. Dat kan via een e-mail (pauline@eduvet.nl) of bel via het telefoonnummer 06 2542 3020 (praktijk) of 06 2352 9798 (privé). Bezoek ook onze website (www.eduvet.nl) voor meer informatie over onze kliniek en visie.

Sollicitatieprocedure

Stap 1 – Ontvangst & Selectie

Na ontvangst van je CV en motivatie kijken wij of je bij het EduVet team en het functieprofiel past. We doen ons uiterste best om je binnen één week een reactie te geven.

Stap 2 – Kennismaken

Zodra blijkt dat jij net zo’n passie hebt voor het dierenwelzijn en diergeneeskunde als wij, nodigen we je van harte uit voor de eerste kennismaking. Het eerste gesprek heb je met je toekomstige collega in onze kliniek dierenarts Atjo Westerhuis. Jullie gaan kennis met elkaar maken zodat beide partijen een goed beeld van elkaar kunnen krijgen. Na het eerste gesprek krijg je telefonisch een terugkoppeling.

Stap 3 – Tweede gesprek

Dit gesprek is in de kliniek met onze praktijk manager Pauline Westerhuis en onze dierenarts Atjo Westerhuis. Er is dan ook genoeg ruimte voor vragen. Zijn we daarna nog steeds beiden enthousiast, dan ontvang je van ons zo snel mogelijk een aanbieding.

Stap 4 – Aangenomen!

Yes, gefeliciteerd! Er moeten nu alleen nog wat praktische dingen geregeld worden.