Symposium Diergeneeskunde & Complementaire diergezondheidszorg

Neem contact op

Op zaterdag 19 september organiseren wij in samenwerking met Prins Petfoods en EduPet Educatie in Burgers’ Zoo Arnhem een dag over de diverse veterinaire en non-veterinaire disciplines voor diergezondheidszorg middels 3 parallelle symposia en een informatiecafé.
Deze dag is bestemd voor
Dierenartsen, paraveterinairen, dier(gezondheids)professionals en eigenaren van honden


In de symposia staan de volgende thema’s centraal

 

 1. GEWRICHTEN     met als centraal thema     ARTHROSE
 2. HUID en DARM  met als centrale thema’s   VOEDSELALLERGIE en CHRONISCHE DIARREE
 3. GEDRAG              met als centraal thema      INDIVIDUELE AANPAK VAN GEDRAG

De thema’s zullen met name belicht worden vanuit de

 • Reguliere diergeneeskunde
 • Fysiotherapie (hydrotherapie)
 • Manuele therapie
 • Plantgeneeskunde
 • Homeopathie
 • Hondengedragskunde
 • Voeding

Als docenten zijn uitgenodigd reguliere dierenartsen, reguliere dierenartsen die ook complementaire diergeneeskunde toepassen en ervaringsdeskundigen op het gebied van natuurgeneeskunde en/of hondengedragskunde.

Het plan is ontstaan vanuit een groeiende behoefte bij eigenaren en zorgverleners aan intensievere samenwerking tussen de verschillende veterinaire en non-veterinaire DGZ-disciplines.

Informatiecafé
In het informatiecafé zijn er ruimvoldoende mogelijkheden voor de deelnemers om ook informatie in te winnen en over andere complementaire geneeswijzen en/of antwoord te krijgen op vragen over thema’s die tijdens de symposia niet aan bod komen.

Boekpresentatie

Op de dag zal de presentatie van het nieuwe boek van dierenarts Atjo Westerhuis met de titel: ‘Diergeneeskunde Met Homeopathie’ plaats vinden.


Kosten deelname

Kosten voor fysieke aanwezigheid de gehele dag bedragen € 199 excl. BTW en inclusief koffie, thee, frisdranken, lunch en een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Handboek Diergeneeskunde Met Homeopathie’* van dierenarts Atjo Westerhuis (winkelwaarde € 69) en een goodiebag ter waarde van € 100.

Vanwege het coronavirus is er ruimte voor maximaal 150 personen om fysiek aanwezig te zijn. Daarnaast wordt er de mogelijkheid geboden om het symposium via een live-stream bij te wonen en/of presentaties achteraf te ontvangen. Hierin bieden wij de volgende mogelijkheden:

 • Optie A: fysieke toegang tot het symposium voor €240,79 zoals hierboven beschreven
 • Optie B: Ontvang alle 14 presentaties  achteraf voor €150,- (inclusief het boek)
 • Optie C: Ontvang achteraf 3 presentaties per thema (gewrichten, huid en darm, gedrag) voor €60,- per thema
 • Optie D: Volg de livestream van de plenaire zaal voor €60,-. Dit is de enige zaal waarbij live meekijken mogelijk is, uiteraard ontvang je ook bij deze optie de presentatie achteraf om terug te kijken.

Accreditatie
CPD – 5 punten

Aanmelden? Klik HIER

 

Handboek diergeneeskunde-1152x1000-1152x1000

Handboek diergeneeskunde met homeopathie bij honden

Het nieuwe boek van Atjo Westerhuis, Diergeneeskunde Met Homeopathie voor Honden, is eveneens een gezamenlijk initiatief van het partnership. Net als het tweedelige boek, ‘Beweging en Gezondheid bij de Hond’ met als subtitel ‘werken, sporten en recreëren’.
Neem contact op