Apotheek & Advies

Atjo, Pauline, Fris en Eveline
Neem contact op

Advies en levering van producten op afstand

0900 1752
(€1,- per min) op werkdagen 9:00-19:00 uur

info@eduvet.nl 
(reply binnen 1-2 werkdagen) *

WhatsApp 06 25 42 30 20
(reply binnen 1 werkdag) *

* Als je sneller advies wilt hebben kunt je beter bellen

EduVet Veterinair Advies

Huisdiereigenaren maken graag gebruik van veterinair advies op afstand, ook om bijvoorbeeld zeker te weten of een afspraak in de praktijk wel of niet nodig is, of om te overleggen over verloop en resultaat van een behandeling. Bij EduVet Veterinair AdviesOA kun je op drie manieren advies inwinnen: via telefoon, WhatsApp en e-mail. 

Wat is de meerwaarde van deze adviesservice, behalve de drie contactmogelijkheden, de zeer ervaren veterinaire adviseurs en het niet hanteren van een extra adviestarief?

Het zal duidelijk zijn dat een inschatting van een ‘patiënt’ op afstand veel lastiger is dan bij een fysiek onderzoek in de kliniek. Meestal moeten onze adviseurs het alleen doen met wat de huisdiereigenaar in eigen bewoordingen vertelt. Door de huisdiereigenaren te interviewen aan de hand van specifieke checklists (‘flowcharts’) zijn adviseurs in staat om meer relevante informatie te verzamelen over de ‘patiënt’, zodat beter op afstand geadviseerd kan worden.

Huisdiereigenaren kunnen bovendien extra informatie leveren aan hun adviseur op afstand als zij zelf thuis eenvoudig lichamelijk onderzoek doen bij hun huisdieren. Via onze website kunnen hondeneigenaren de instructieve e-learning ‘Eenvoudig lichamelijk onderzoek bij de hond’ downloaden*.

Na bestudering van deze e-learning en enige oefening kunnen zij de volgende belangrijke informatie over de patiënt delen met hun adviseurs op afstand: lichaamstemperatuur, hart- en ademhalingsfrequentie, kwaliteit bloedsomloop, kleur van de slijmvliezen, mate van uitdroging, resultaten van een eenvoudig urineonderzoek en lichaamsgewicht.

* Er wordt ook gewerkt aan e-learnings over eenvoudig lichamelijk onderzoek bij andere huisdieren

Wat is de meerwaarde van EduVet Veterinair AdviesOA?

  1. Bereikbaar via telefoon, WhatsApp en e-mail
  2. Ervaren paraveterinairen en dierenartsen
  3. Geen extra adviestarief
  4. Interview aan de hand van specifieke checklists
  5. E-learning ‘Eenvoudig Lichamelijk Onderzoek’

EduVet Veterinaire Apotheek GD

EduVet Apotheek GD is beschikbaar via EduVet AdviesOA, WhatsApp en e-mail. Het is een apotheek voor gezelschapsdieren. Alle veterinaire producten, wel of niet receptplichtig, worden geleverd met professioneel advies en professionele follow-up.

Evaluatie van de resultaten na toediening van veterinaire producten (follow up) zijn van belang voor de patiënt zelf, voor de professionele adviseur en voor onderwijs.

Receptplichtige middelen worden uitsluitend geleverd na ontvangst van een door een bevoegde dierenarts gesigneerd recept. Dat kan een recept zijn van een dierenarts van EduVet Veterinaire Kliniek of van een collega dierenarts. Een dierenarts kan in principe alleen een geldig recept uitschrijven als hij of zij de patiënt daadwerkelijk fysiek heeft onderzocht.

In de meeste gevallen geven wij er de voorkeur aan om te kunnen beschikken over het patiëntendossier, indien aanwezig.

Wat is de meerwaarde van EduVet Veterinair Apotheek?

  • Via EduVet Veterinair AdviesOA
  • Via telefoon, WhatsApp en e-mail
  • Professioneel advies bij alle veterinaire producten
  • Evaluatie van de resultaten (follow up)
Handboek diergeneeskunde-1152x1000-1152x1000

Handboek Diergeneeskunde met Homeopathie bij Honden

Het nieuwe boek van Atjo Westerhuis, Diergeneeskunde Met Homeopathie voor Honden, is een gezamenlijk initiatief van het partnership.
Eveline en Pauline
Neem contact op