Kennisdeling

Neem contact op

EduVet Veterinair Trainingscentrum

Contactpersoon: Eveline Meijer
Accustraat 3-5, 3903 LX Veenendaal
06 25 42 30 20, incl. WhatsApp
info@eduvet.nl
www.eduvet.nl

Accustraat 3-5

EduVet Dierenkliniek is gevestigd in één van de drie panden van Prins Petfoods aan de Accustraat in
Veenendaal. We zijn echter een zelfstandige kliniek en dus geen onderdeel van het familiebedrijf Verkade, eigenaar van Prins Petfoods. Een dertig jaar warme relatie met diverse momenten van vruchtbare samenwerking met het familiebedrijf en intensivering van de samenwerking met de gezamenlijke opzet van het kenniscentrum EduPet in 2013, liggen aan de basis van EduVet Dierenkliniek, die operationeel is sinds mei 2018.

Het delen van elkaars expertises

De samenwerking tussen EduVet en Prins bestaat voornamelijk uit het delen van elkaars expertises. EduVet
heeft expertise op het gebied van diergeneeskunde en Prins op het gebied van voeding voor honden en katten.

Prins stelt een voedingsdeskundige beschikbaar aan EduVet Dierenkliek voor onafhankelijke, merk- en product overstijgende, advisering van onze klanten over voeding.

Onze diergeneeskundige expertise wordt ingezet bij een breed scala van educatieve activiteiten binnen het partnership met Prins Petfoods, EduPet en Martin Gaus Academie. Friso Westerhuis is namens EduVet verantwoordelijk voor de educatieve activiteiten van EduVet VTC.

(Na)scholingsprogramma’s

Tot de (na)scholingsprogramma’s van het partnership behoren o.a. diverse, nationale en internationale, congressen en symposia, het ‘Klaar voor de Praktijk Trainingsprogramma’ voor jonge dierenarsten voor een betere aansluiting van de universiteit naar de praktijk en de Pet Health Coach opleidingen.

Boeken

Handboek diergeneeskunde met homeopathie bij honden

Het nieuwe boek van Atjo Westerhuis, Diergeneeskunde Met Homeopathie voor Honden, is eveneens een gezamenlijk initiatief van het partnership. Net als het tweedelige boek, ‘Beweging en Gezondheid bij de Hond’ met als subtitel ‘werken, sporten en recreëren’

Handboek diergeneeskunde-1152x1000-1152x1000

Onderzoek

In samenwerking met Prins Petfoods en De Groene Os wordt een pilot onderzoek gestart naar de relatie tussen darmgezondheid en immuniteitsproblemen bij honden. De bedoeling daarvan is om een beter beeld te krijgen van de klinische relevantie, mogelijke eenvoudige diagnostische testen en behandelingsmogelijkheden.

Artikelen

Op onze website vindt u onder het kopje kennisdeling circa 60 artikelen met name over ziektes. Door meer kennis van zaken kunt u onze (be)handelingen beter begrijpen en dus ook beter meedenken en meebeslissen over welzijn- en gezondheid van uw huisdier.

Handboek diergeneeskunde-1152x1000-1152x1000

Handboek Diergeneeskunde met Homeopathie bij Honden

Het nieuwe boek van Atjo Westerhuis, Diergeneeskunde Met Homeopathie voor Honden, is een gezamenlijk initiatief van het partnership.
Eveline en Pauline
Neem contact op