Homeopathisch consult op afstand bij katten

Atjo, Pauline, Fris en Eveline
Neem contact op

Bij katten is het niet altijd mogelijk om naar de dierenarts te gaan. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn: het is te stressvol voor de kat, de eigenaar woont ver weg of een andere redenen waarom een praktijkbezoek niet mogelijk is. In die bijzondere gevallen doet homeopathisch werkend dierenarts Evelien van der Waa ook telefonisch homeopathische consulten op afstand bij katten.

Homeopathisch consult op afstand

Om het juiste homeopathische middel te kunnen voorschrijven is het belangrijk dat de dierenarts alles over de kat te weten komt, via het stellen van vragen (= anamnese) en het doen van een eenvoudig lichamelijk onderzoek. Het liefst doet de dierenarts een live consult, zodat zij zelf een dier kan zien en onderzoeken. Maar bij katten is dat niet altijd mogelijk. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn: het is te stressvol voor de kat om naar de praktijk te komen, de eigenaar woont te ver weg of er zijn andere redenen waarom een praktijkbezoek met de kat niet mogelijk is.

Als het nodig is zal de dierenarts altijd naar de eigen dierenarts terugverwijzen, bijvoorbeeld als er wel lichamelijk onderzoek of behandeling door een reguliere dierenarts nodig is. De kat krijgt er eigenlijk een tweede dierenarts bij, op homeopathie gebied op afstand.

Dierenarts Evelien van de Waa

Mevr. Drs. E.C. van der Waa studeerde in 1995 af als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Daarna heeft zij de post-doctorale opleiding klassieke homeopathie, voor artsen en dierenartsen, van de Stichting Homeopathische Opleidingen gevolgd. Na een aantal jaar regulier als dierenarts gewerkt te hebben, legt zij zich sinds 1998 geheel toe op de homeopathische behandeling van gezelschapsdieren.


Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 u op  030 – 220 33 96.

Bij geen gehoor graag een boodschap inspreken op het antwoordapparaat, u wordt in principe dezelfde dag nog teruggebeld. Het is ook mogelijk om een email te sturen aan info@homeopathischdierenarts.nl.


Kosten

In principe zijn de kosten voor een homeopathisch consult via telefoon op afstand gelijk aan de kosten van een live consult, te weten  110 euro voor 1 uur. Er is even veel tijd kwijt met het doen van het consult en het uitwerken achteraf.

Medicijnen worden per post verzonden. In de meeste gevallen zijn de kosten voor medicatie 4,50 euro, bestaande uit homeopatische granules en verzendkosten. In sommige gevallen kunt u zelf de medicatie online of bij uw eigen dierenarts/dierenwinkel bestellen.

De follow-up (wederom per telefoon) zal tussen de  10-15 min duren,  kosten hiervoor liggen rond de 16 euro.

Voor meer informatie kunt u vinden op de website: www.homeopathischdierenarts.nl

Mw. Drs. Evelien van der Waa,
Homeopathisch werkend dierenarts.

Handboek diergeneeskunde-1152x1000-1152x1000

Handboek diergeneeskunde met homeopathie bij honden

Het nieuwe boek van Atjo Westerhuis, Diergeneeskunde Met Homeopathie voor Honden, is eveneens een gezamenlijk initiatief van het partnership. Net als het tweedelige boek, ‘Beweging en Gezondheid bij de Hond’ met als subtitel ‘werken, sporten en recreëren’.
Eveline en Pauline
Neem contact op