Inhoudsopgave

Homeopathie bij de hond

Informatie

Titel Homeopathie bij de hond
Prijs € 400,00 excl. 21%btw
Docent Drs. Atjo Westerhuis, dierenarts
Lesvorm E-learning via Niveo
Doelgroep Dierenartsen (i.o.)
SBU 40 uur (indicatie)

Voor de practicus houdt diergeneeskundige zorg niet op bij de grenzen van de wetenschap; dierenartsen in de praktijk ervaren die grenzen bijna dagelijks.

Logisch dat zij op zoek gaan naar meer behandelingsmogelijkheden als aanvulling op het reguliere pakket. Complementaire geneeswijzen, waaronder de homeopathie blijken extra kansen te kunnen bieden voor zieke dieren.

Homeopathie is niet wetenschappelijk onderbouwd, niet qua werkingsprincipe, noch qua klinische effectiviteit. We moeten het doen met ervaringen. Wetenschappelijk opgeleide dierenartsen zijn in staat om praktijkervaringen kritisch te evalueren. Hoe meer vergelijkbare ervaringen wij van verschillende dierenartsen onafhankelijk van elkaar verzamelen des te betrouwbaarder zijn de waarnemingen. Redenen genoeg om 40 jaar praktijkervaring met de homeopathische behandeling van honden met jullie te delen. 

Klik voor een gratis cursus demo op https://vetined.niveo.nl/
Gebruikersnaam: VetinedLesstofDemo.
Wachtwoord: Welkom123

De cursus Homeopathie bij de Hond is opgebouwd uit 10 modules. Het volledige overzicht vind je onder module 1 / 1.2.
De eerste module (1) bevat o.a. submodules over de plaats / integratie van homeopathie in de diergeneeskunde (1.3, 1.4 en 1.5) en 30 casuïstieken ter kennismaking (1.7 en 1.8). De overige modules (2 t/m 10) bestaan uit 2 submodules: (1) Theorie (2.1 t/m 5.1) of een Klinisch thema met differentiaaldiagnostiek (6.1. t/m 10.1.) en (2)  Materia Medica (2.2. t/m 10.2.).

De Theorie wordt geïllustreerd aan de hand van veel praktijkvoorbeelden. De Klinische thema ‘s (6.1. Achterhandproblemen, 7.1. Vruchtbaarheid en Geboorte, 8.1. Chronische diarree, 9.1. Huid en 10.1. Gedrag) zijn gekozen omdat we binnen dit thema veel patiënten in de praktijk hebben, homeopathie daarbij vaak toegepast kan worden en we dus veel ervaringen ermee hebben. Doelstelling is bovendien om hiermee integratie van homeopathie in de reguliere diergeneeskunde te laten zien. Van de Materia Medica worden er 100 homeopathische geneesmiddelen besproken, van korte profielen (circa 55) tot uitgebreide geneesmiddelbeelden (circa 45) met vooral de voor de hond relevante / beproefde informatie.

Door de hele cursus heen is een opbouw beoogd die van organotrope homeopathie (o.a. complexmiddel) uiteindelijk uitkomt bij – wat we willen – het best passende middel bij de individuele patiënt (simillimum).

Omdat homeopathische diagnostiek lastig is, homeopathie als prikkeltherapie beperkt qua werking en we vaak nog gebruik moeten maken van humane geneesmiddelbeelden zullen we regelmatig teleurstellende behandelingsresultaten moeten incasseren, die vroeg of laat makkelijk zouden kunnen ontmoedigen. De behoefte aan beproefde homeopathie waarbij we regelmatig bemoedigende successen kunnen boeken is mede de gedachte achter de opzet van deze cursus. Volgens het idee van de 20/80 regel: met 20% van de (beproefde) middelen behalen we 80% van onze successen.

De studietijd is naar schatting 40 uren (variatie van 30 – 50 afhankelijk van bestaand kennisniveau). Deze cursus wordt afgesloten met een Toets met 30 multiple choice vragen.
 

Hier inschrijven
Na het invullen van onderstaand formulier ontvangt u separaat uw factuur per e-mail binnen drie werkdagen. Uw inschrijving is definitief na het ontvangen van uw betaling.
U ontvangt dan separaat een e-mail met daarin de login gegevens voor de e-learning (Niveo)

[wpforms id=”773″]

Handboek diergeneeskunde-1152x1000-1152x1000

Handboek Diergeneeskunde met Homeopathie bij Honden

Het nieuwe boek van Atjo Westerhuis, Diergeneeskunde Met Homeopathie voor Honden, is een gezamenlijk initiatief van het partnership.
Neem contact op

Ongewoon urineverlies bij de hond

Atjo Westerhuis, dierenarts, EduVet Dierenkliniek, Veenendaal Laatste update: januari 2022 Samenvatting We hebben het over ongewoon urineverlies, als een hond onzindelijk is, in huis plast

Lees verder »