Chirurgie Training

Atjo, Pauline, Fris en Eveline
Neem contact op

In het EduVet Centrum vindt zowel weke delen chirurgie als bot- en gewrichts-chirurgie plaats. Het geactualiseerde chirurgie programma wordt continu gedeeld met de deelnemers aan de gesloten EduVet WhatsApp Groep ‘Chirurgie’. Belangstellenden voor ‘lerend assisteren’ bij een operatie, uitgevoerd door een de facto expert, kunnen zich hiervoor aanmelden.

Castratie (‘sterilisatie’) van katten

Er wordt naar gestreefd om 1-2 x per maand een dag in te ruimen voor castraties (‘sterilisaties’) van poezen en katers, voor jonge dierenartsen om hun chirurgische vaardigheden bij deze veel voorkomende operaties onder de knie te krijgen.

Deze ‘wetlabs’ zijn niet alleen toegankelijk voor jonge dierenartsen die deelnemen aan het Klaar voor de Praktijk Trainingsprogramma (geen extra kosten), maar ook voor jonge dierenartsen die (nog) niet hebben deelgenomen aan het Klaar voor de Praktijk Trainingsprogramma (tegen een schappelijke vergoeding).

Het gaat hier om verwilderde zwerfkatten aangeboden door organisaties die zich inzetten voor kattenopvang, zoals Stichting Superkatten en Stichting Zwerfkatten Nederland, maar ook katten die aangeboden worden via bemiddeling door DierenLot en/of door huisdiereigenaren zelf met als reden, dat de financiële draagkracht van de eigenaar/verzorger (zeer) beperkt is.

Omdat de doelstelling van het onderwijs in het EduVet Veterinair Trainingscentrum is om jonge dierenartsen optimale kwaliteit diergeneeskunde te leren, is dat meteen ook een garantie dat wij de beste zorg bieden aan al onze patiënten.

Op de katten castratie (‘sterilisatie’) dagen worden er circa 10-20 katten gecastreerd (aantal afhankelijk van de verdeling poezen – katers). Opzet van de wetlab is in principe: theorie, demonstratie (1 poes en 1 kater) en zelf opereren (2 poezen en 2 katers per jonge dierenarts).

Alle overige operaties

Voor alle andere weke delen operaties en bot- en gewrichtsoperaties bij honden en katten, worden (jonge) dierenartsen, aangesloten bij de EduVet WhatsApp groep ‘Chirurgie’, (eveneens) op de hoogte gehouden van het operatie programma. De castratie (‘sterilisatie’) dagen worden op vaste dagen georganiseerd (1-2 x per maand), alle ‘overige’ operaties worden op willekeurige data gepland, afhankelijk van het moment van aanbod.

De EduVet chirurgie agenda is via onze website 24/7 beschikbaar. Leden van de WhatsApp-groep Chirurgie worden direct na elke boeking daarvan op de hoogte gebracht. Zij kunnen zich dan per operatie aanmelden voor ‘lerend assisteren’. Toelating vindt plaats op volgorde van binnenkomst; vol is vol. Als een bepaalde operatie is volgeboekt, krijgen de pechvogels voorrang bij volgende operaties.

De chirurgische wetlabs worden geaccrediteerd door de officiële  instellingen en zijn een waardevolle aanvulling op het CV.

 

 

Handboek diergeneeskunde-1152x1000-1152x1000

Handboek Diergeneeskunde met Homeopathie bij Honden

Het nieuwe boek van Atjo Westerhuis, Diergeneeskunde Met Homeopathie voor Honden, is een gezamenlijk initiatief van het partnership.
Eveline en Pauline
Neem contact op