26 maart 2020

Om de gezondheidszorg aan uw huisdieren zo optimaal mogelijk te kunnen blijven verlenen en de kans op besmetting over en weer met het Corona virus zo klein mogelijk te houden hebben we een protocol opgesteld.

In EduVet VTC Dierenkliniek zijn spreek- en behandelkamers zeer ruim, zodat we ons aan de van overheidswege bepaalde afstand van anderhalve meter tussen personen kunnen voldoen. Mocht er een gegronde reden zijn om alleen het huisdier zonder eigenaar toe te laten in de spreek- of behandelkamer, kan de eigenaar vanuit de lesruimte meekijken via de ramen.
Voor de meeste consulten wordt 45 minuten ingepland. De kans, dat er veel mensen tegelijk in één ruimte aanwezig zijn is in principe uitgesloten.


Routing

U meldt zich met uw huisdier aan de balie in de ontvangstruimte en neemt vervolgens plaats op de grote rode bank in de ontvangsthal. U wordt opgehaald door onze medewerker en neemt vervolgens plaats op de zwarte bank in de balieruimte en houdt zo 1.5 meter afstand tot de baliemedewerker. In de wachtruimte kunt u uw handen desinfecteren, u kunt dit voor en na uw bezoek doen.

Vervolgens worden u en uw huisdier uitgenodigd om in de spreekkamer plaats te nemen. In principe worden maximaal 2 personen en 2 huisdieren toegelaten in spreek- en/of behandelkamer. Na het afnemen van de anamnese neemt de paraveterinair het huisdier van u over en vindt het klinisch onderzoek op of naast de behandeltafel plaats. In principe blijft de eigenaar zitten; indien nodig zal de eigenaar gevraagd worden zijn huisdier zelf vast te houden tijdens het klinisch onderzoek.
Hetzelfde protocol is van toepassing als u met uw huisdier naar de behandelkamer gaat, bijvoorbeeld voor bloedafname.

Als u zelf verkoudheidsklachten hebt of ziek bent, laat dan iemand anders met het huisdier naar de kliniek komen. Zorg ervoor, dat u dan beschikbaar bent om de anamnese telefonisch af te nemen en het plan van aanpak te bespreken.

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken van maandag tot vrijdag van 09:00-16:30 op 06 – 25 42 30 20.

In het kort:

  • Wij geven tijdelijk geen hand aan onze bezoekers
  • Houd de gepaste afstand van 1,5 m van elkaar in de wachtruimte en behandelkamers.
  • In de wachtruimte kunt u uw handen desinfecteren, wij raden u aan dit voor en na uw bezoek te doen.
  • Meld het bij onze medewerkers als u zich niet goed voelt, als u in een risico gebied bent geweest (of komt) en als later blijkt dat u positief getest bent.
  •  Bij (milde) verkoudheid, keelpijn, hoofdpijn of koorts (volgens de richtlijnen van het RIVM) kunt u niet bij ons terecht, wij vragen u om de afspraak uit te stellen tot een later moment of iemand die klachten vrij is te laten komen met uw huisdier. Zorg er dan wel voor dat u telefonisch bereikbaar bent voor overleg.
  •  We nemen het dier graag van uw over tijdens het onderzoek

Corona bij uw huisdieren?

Het corona-virus (Covid-19) is tot nu toe aangetoond bij een 17-jarig hondje in Hongkong en een kat van onbekende leeftijd in België. Of er nog veel meer honden en katten besmet zijn weten we (nog) niet: we hebben al een groot tekort aan testen voor mensen, dus huisdieren worden in principe niet getest. Of een besmette hond of kat een mens kan besmetten weten we ook (nog) niet. We weten dus helemaal niks daarover.

Advies is om als een huisdier samenwoont of anderszins in nauw contact geweest is met een persoon, die met het COVID-19 virus besmet is, telefonisch te overleggen met de dierenarts. Die is op de hoogte van hoe verder te handelen in individuele gevallen. Het ligt voor de hand om ervoor te zorgen dat het huisdier vooralsnog niet in contact komt met andere personen of huisdieren.

Dank voor uw medewerking!
Team EduVet.