Een halve eeuw passie voor diergeneeskunde

Atjo Westerhuis viert zijn 50-jarig jubileum als dierenarts

Op 2 november 2023 vieren wij dat er een bijzondere mijlpaal bereikt is: 50 jaar empathie, aandacht en zorg voor dieren en hun eigenaren door onze dierenarts, Ate Haaijo Westerhuis, bij velen beter bekend als Atjo. De hele maand november zetten we Atjo in het zonnetje voor deze mijlpaal. 

In vogelvlucht 50 jaar Atjo Westerhuis

Geboren op 21 mei 1949, wist Atjo al op jonge leeftijd wat zijn levensdoel was. Zijn vastberadenheid en passie zijn altijd de basis geweest van zijn bijzondere carrière als dierenarts. Hoewel veel cliënten hem al jaren kennen, hierbij toch nog even in vogelvlucht een stukje van zijn CV:

  • Atjo is afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht op 2 november 1973.
  • Hij was de oprichter en sleutelfiguur van zowel de Groep Veterinaire Homeopathie van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) als de International Veterinary Association for Veterinary Homeopathy (IAVH).
  • Hij is auteur van diverse boeken waaronder “Hond & Homeopathie”, dat ook vertaald is in het Duits en het Engels. Recent is zijn nieuwe boek gepubliceerd met als titel: Handboek Diergeneeskunde met Homeopathie bij Honden. Zorgvuldige integratie van homeopathie en andere complementaire geneeswijzen in de reguliere diergeneeskunde is altijd een aandachtspunt voor hem geweest. 
  • Hij was circa 20 jaar adviseur van VSM Geneesmiddelen in Alkmaar en docent voor de Akademie für Tierärztliche Fortbildung ten behoeve van Duitse dierenartsen.
  • Atjo is op 14 maart 2020 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, een erkenning van zijn buitengewone bijdragen aan de diergeneeskunde maar ook voor zijn tomeloze inzet bij twee humanitaire projecten in Nepal en Kenia. 

 

Atjo is als dierenarts gestart in 1973 in Dierenartsenpraktijk Wageningen en heeft in 1991 Dierenkliniek Kortenoord gebouwd, ook in Wageningen. In 2001 heeft hij een doorstart gemaakt in Dodewaard in Westerhuis Kliniek voor Gezelschapsdieren, later WHG Dierenartsen, een samenwerkingsverband met Dierenziekenhuis Rotterdam, Dierenkliniek Parkweg in Voorburg en Dierenziekenhuis Alkmaar. Sinds 2018 runt Atjo, samen met zijn team, EduVet Dierenkliniek in Veenendaal, waar hij nog steed vol passie zijn professie uitoefent.

Atjo’s visie op diergeneeskunde is altijd geweest ‘empathie, aandacht en zorg voor de dieren en hun eigenaar’. Hij wordt door zijn collega’s en cliënten geprezen om zijn kennis, eerlijkheid en no-nonsense benadering.  

Dat verdient een toepasselijk cadeau!

Bij dergelijke gelegenheden is het gebruikelijk om cadeaus en felicitaties te geven. Maar, in lijn met Atjo’s diepe toewijding aan dierenwelzijn, hebben we als team besloten hem op een speciale manier te verrassen.

In de zomer van 2021 heeft de familie Westerhuis de hondenshelter Zante Strays bezocht in Zakynthos (Griekenland). Zante Strays zet zich, met alleen maar vrijwilligers, enorm in voor het welzijn van ‘dakloze’ honden en het zoeken naar een gepaste eigenaar voor de grote aantallen honden, De meerderheid van honden worden onder de meest erbarmelijke omstandigheden gevonden: uitgedroogd, verhongerd en/of ernstig ziek.

In juni dit jaar, is de 9-jarige Klouzo van Zante Strays op het pad van Atjo en Pauline gekomen. Zijn baasje werd opgenomen in het ziekenhuis, overleed en Klouzo was moederziel alleen achtergelaten zonder zorg. Door omwonenden is hij door Zante Strays opgehaald. Hij was onverzorgd, vermagerd en ziek.

Inmiddels is Klouzo al een vast gezinslid, springlevend en gezond, van de familie Westerhuis en kan daar niet meer gemist worden.

In plaats van cadeaus voor Atjo willen wij geld inzamelen voor de honden van de shelter Zante Strays in Zakynthos alsmede voor de Stichting Wereldhonden Nederland die bemiddelt voor o.a. Zante Strays.

Wij nodigen u uit om bij te dragen aan dit betekenisvolle geschenk, waarvan we zeker weten dat wij Atjo daarmee enorm zullen verrassen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage.

Met warme groeten,

Pauline, Eveline & Melissa 

Doneer direct via een tikkie of gebruik onze gegevens:

Klik hier voor betaallink of maak direct over naar NL60ABNA 0843 8770 73 t.n.v. P.F. Westerhuis-Fiolet

Heeft u een boodschap voor Atjo?

Deze kunt u hier achterlaten….of u kunt natuurlijk ook een kaartje sturen naar EduVet Dierenkliniek Accustraat 3-5 3903 LX Veenendaal