Een halve eeuw passie voor diergeneeskunde

Atjo Westerhuis viert zijn 50-jarig jubileum als dierenarts

 

Op 2 november 2023 vieren wij dat er een bijzondere mijlpaal bereikt is: 50 jaar empathie, aandacht en zorg voor dieren en hun eigenaren door onze dierenarts, Ate Haaijo Westerhuis, bij velen beter bekend als Atjo. De hele maand november zetten we Atjo in het zonnetje voor deze mijlpaal. 


Bekendmaking donatie bedrag 50-jubileum Atjo Westerhuis

25 december 2023

Beste cliënten van EduVet Dierenkliniek, collega’s, relaties, vrienden en familie,

De gehele maand november stond in teken van het 50-jarig jubileum van Atjo Westerhuis.

Een mooie fotoslinger van zijn loopbaan hangt in de kliniek. We konden het niet over ons hart verkrijgen om deze op te ruimen dus  hebben  besloten dat hij het gehele jubileum jaar blijft hangen.

Om zijn jubileum te vieren hebben we onze cliënten, collega’s, relaties, vrienden en familie gevraagd voor een donatie ten behoeve van het hondenasiel Zante Strays in Zakynthos en Stichting Wereldhonden die onder andere bemiddeld voor Zante Strays.

Wij hebben een enorm bedrag mogen ontvangen van

                                                           € 6500,00

Wat zijn wij hier ongelofelijk blij mee! Wij willen je enorm bedanken voor je vrijgevigheid!

Stichting Wereldhonden is onder andere bezig met een castratie-sterilisatie project op Zakynthos om de groei van de zwerfhonden populatie tegen te gaan. Wij zijn van mening dat je het bij de kern moet aanpakken om de groei van zwerfhonden te beperken. Met dit bedrag kunnen er wel bijna 50 honden gecastreerd – gesteriliseerd worden. Hoe fijn is dat!
https://wereldhonden.nl/sterilisatieprojecten/

Ook helpen wij het hondenasiel Zante Strays. Onze bijdrage aan hen zullen zij invullen voor voeding voor de shelter honden.

Wat een prachtig cadeau voor ze, zo voor de Feestdagen.

Beide instanties hebben we al op de hoogte gebracht en ze zijn ons enorm dankbaar.

 

Facebook link: Stichting Wereldhonden

Facebook link: Zante Strays

In zijn gehele jubileum jaar willen u nog de gelegenheid geven om een donatie te doen. Op 3 november 2024 zullen wij dan opnieuw de balans opnemen en wederom een donatie doen aan Stichting Wereldhonden en Zante Strays.

Uw gift kunt u overmaken naar NL69 ABNA 08722110 96 t.n.v. P.F. Westerhuis – Fiolet o.v.v. donatie Atjo

Alvast hartelijk dank.

In vogelvlucht 50 jaar Atjo Westerhuis

Geboren op 21 mei 1949, wist Atjo al op jonge leeftijd wat zijn levensdoel was. Zijn vastberadenheid en passie zijn altijd de basis geweest van zijn bijzondere carrière als dierenarts. Hoewel veel cliënten hem al jaren kennen, hierbij toch nog even in vogelvlucht een stukje van zijn CV:

  • Atjo is afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht op 2 november 1973.
  • Hij was de oprichter en sleutelfiguur van zowel de Groep Veterinaire Homeopathie van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) als de International Veterinary Association for Veterinary Homeopathy (IAVH).
  • Hij is auteur van diverse boeken waaronder “Hond & Homeopathie”, dat ook vertaald is in het Duits en het Engels. Recent is zijn nieuwe boek gepubliceerd met als titel: Handboek Diergeneeskunde met Homeopathie bij Honden. Zorgvuldige integratie van homeopathie en andere complementaire geneeswijzen in de reguliere diergeneeskunde is altijd een aandachtspunt voor hem geweest. 
  • Hij was circa 20 jaar adviseur van VSM Geneesmiddelen in Alkmaar en docent voor de Akademie für Tierärztliche Fortbildung ten behoeve van Duitse dierenartsen.
  • Atjo is op 14 maart 2020 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, een erkenning van zijn buitengewone bijdragen aan de diergeneeskunde maar ook voor zijn tomeloze inzet bij twee humanitaire projecten in Nepal en Kenia. 

 

Atjo is als dierenarts gestart in 1973 in Dierenartsenpraktijk Wageningen en heeft in 1991 Dierenkliniek Kortenoord gebouwd, ook in Wageningen. In 2001 heeft hij een doorstart gemaakt in Dodewaard in Westerhuis Kliniek voor Gezelschapsdieren, later WHG Dierenartsen, een samenwerkingsverband met Dierenziekenhuis Rotterdam, Dierenkliniek Parkweg in Voorburg en Dierenziekenhuis Alkmaar. Sinds 2018 runt Atjo, samen met zijn team, EduVet Dierenkliniek in Veenendaal, waar hij nog steed vol passie zijn professie uitoefent.

Atjo’s visie op diergeneeskunde is altijd geweest ‘empathie, aandacht en zorg voor de dieren en hun eigenaar’. Hij wordt door zijn collega’s en cliënten geprezen om zijn kennis, eerlijkheid en no-nonsense benadering.