Aanbod E-learning

Atjo, Pauline, Fris en Eveline
Neem contact op
 1. Interpretatie röntgen hond/kat: Abdomen
  Hans Garretsen heeft deze e-learning Interpretatie Röntgen bij Hond en Kat gemaakt. De complete e-learning bestaat uit 3 delen: Thorax, Skelet en Abdomen. Allen zijn geacrrediteerd door PE-Veterinair. Hans bespreekt in de e-learning aan de hand van honderden röntgenfoto’s de röntgendiagnostiek van het abdomen bij hond en kat.
 2. Interpretatie röntgen hond/kat: Skelet
 3. Interpretatie röntgen hond/kat: Thorax
 4. Röntgenologie: opnametechnieken en herkenning van de normale anatomie bij de hond en kat
  Ter  inleiding worden de veiligheidsaspecten besproken die gelden voor paraveterinairen die assisteren bij röntgenologisch onderzoek of zelf de foto’s maken. De basisprincipes van de röntgendiagnostiek worden uitgelegd. Met mede aandacht voor de  mogelijkheden en beperkingen en daarmee ook de grens naar andere diagnostische beeldvorming zoals echo. In deze cursus leren paraveterinairen de juiste opnametechnieken wat betreft juiste belichting en juiste positionering van patiënten voor de meest gebruikelijke opnamerichtingen van borstholte, buik, schedel en wervelkolom. Bovendien leren zij om de normale anatomische structuren te herkennen.
 5. Vloeistoftherapie met onder meer aandacht voor bloedtransfusie
  Over herstel van de vochtbalans, de elektrolytenbalans en het zuur-base evenwicht. Welk infuus: fysiologische zoutoplossing, Ringer of Glucose? Hoeveel en hoe snel? Hoe berekenen we de juiste hoeveelheid bij een kaliuminfuus of een narcose infuus. Over bloedtransfusie: afname en toediening, de keuze voor volbloed of plasma. Over de bloedbank. Tips en trucs bij het aanleggen van een infuus.

Handboek diergeneeskunde-1152x1000-1152x1000

Handboek diergeneeskunde met homeopathie bij honden

Het nieuwe boek van Atjo Westerhuis, Diergeneeskunde Met Homeopathie voor Honden, is eveneens een gezamenlijk initiatief van het partnership. Net als het tweedelige boek, ‘Beweging en Gezondheid bij de Hond’ met als subtitel ‘werken, sporten en recreëren’.
Eveline en Pauline
Neem contact op