1. Interpretatie röntgen hond/kat: Abdomen
  Hans Garretsen heeft deze e-learning Interpretatie Röntgen bij Hond en Kat gemaakt. De complete e-learning bestaat uit 3 delen: Thorax, Skelet en Abdomen. Allen zijn geacrrediteerd door PE-Veterinair. Hans bespreekt in de e-learning aan de hand van honderden röntgenfoto’s de röntgendiagnostiek van het abdomen bij hond en kat.
 2. Interpretatie röntgen hond/kat: Skelet
 3. Interpretatie röntgen hond/kat: Thorax
 4. Röntgenologie: opnametechnieken en herkenning van de normale anatomie bij de hond en kat
  Ter  inleiding worden de veiligheidsaspecten besproken die gelden voor paraveterinairen die assisteren bij röntgenologisch onderzoek of zelf de foto’s maken. De basisprincipes van de röntgendiagnostiek worden uitgelegd. Met mede aandacht voor de  mogelijkheden en beperkingen en daarmee ook de grens naar andere diagnostische beeldvorming zoals echo. In deze cursus leren paraveterinairen de juiste opnametechnieken wat betreft juiste belichting en juiste positionering van patiënten voor de meest gebruikelijke opnamerichtingen van borstholte, buik, schedel en wervelkolom. Bovendien leren zij om de normale anatomische structuren te herkennen.
 5. Vloeistoftherapie met onder meer aandacht voor bloedtransfusie
  Over herstel van de vochtbalans, de elektrolytenbalans en het zuur-base evenwicht. Welk infuus: fysiologische zoutoplossing, Ringer of Glucose? Hoeveel en hoe snel? Hoe berekenen we de juiste hoeveelheid bij een kaliuminfuus of een narcose infuus. Over bloedtransfusie: afname en toediening, de keuze voor volbloed of plasma. Over de bloedbank. Tips en trucs bij het aanleggen van een infuus.
 6. Anesthesie, pijnmanagement en monitoren met de capnograaf
  Narcose, bewaking en pijnstilling bij gezelschapsdieren luistert erg nauw.
  Wat bijvoorbeeld te doen als de patiënt erg onrustig is, direct na de operatie of de volgende dag? Wanneer is de situatie ernstig genoeg om met de dierenarts te overleggen en/of de patiënt opnieuw naar de praktijk te laten komen? Wie zijn kennis op het gebied van anesthesiebewaking of pijnbestrijding wil opfrissen of verbreden en graan van gedachten wil wisselen met een specialist op het gebied van veterinaire anesthesie en pijnmanagement, is bij deze cursus aan het goede adres!
 7. Homeopathie bij de hond
  Voor de practicus houdt diergeneeskundige zorg niet op bij de grenzen van de wetenschap; dierenartsen in de praktijk ervaren grenzen bijna dagelijks. Logisch dat zij op zoek gaan naar meer behandelingsmogelijkheden als aanvulling op het reguliere pakket. Complementaire geneeswijzen, waaronder de homeopathie blijken extra kansen te kunnen bieden voor zieke dieren